Är jag död? Jag vet inte... för jag har aldrig känt mig mer vid liv… Dem andra jag träffat verkar hata mig. Dem säger att jag borde utrotas och att jag är tecknet på någon typ av undergång?


Det finns dem av oss som håller ihop mot förtrycket, men dem flesta håller sig undan. Vissa experimenterar med sina nya kroppar och liv för att låsa upp nya förmågor. Men vi alla vill egentligen bara en sak...Överleva...


Så vad är jag för något?


Ja du… jag hoppades att du skulle ha ett svar på det… För jag vet fan inte...

Vad är ett Thin-Blood?


Svaret på just den frågan är det knappt någon som vet. Existensen av dessa tun blodade hybrider mellan människa och besläktad är verkligen något helt okänt för andra odöda såväl som människor. Med deras avsaknad av en best, förmågan att vistas i solljus och till och med passera som en människa när dem genomgår en medicinsk undersökning. Så Thin-bloods med alla deras fördelar och brist på nackdelar borde väll vara minst sagt populära bland alla andra besläktade?


Men så är det inte…

Anledningarna att vara emot Thin-bloods existens kan variera. Det är allt från dem är tecknet på vår undergång till fan va orättvist att dem inte behöver sky solen… Men den gemensamma problematiken som majoriteten av det besläktade samhället har med dem är simpel. Dem är en enorm risk för maskeraden.


Tänk dig själv: Du vaknar upp med en dålig baksmälla, tar dig ut i solen och mår fruktansvärt dåligt, gömmer dig i ditt hem och försöker få ner mat som bara kommer upp, och tillslut när du är så hungrig att du tror du skall dö så kommer din partner hem. Du förklarar vad som hände och hon märker av att dina tänder har blivit längre… Hon berättar för sin kompis, som sen berättar för fler… och plötsligt så vet alldeles för många, alldeles för mycket.


Om en Caitiff tidigare var sed som de odöda misstagen och inte vara samma status som riktiga klaner, vad placerar detta då ett thin-blood som? Individerna som hamnar i denna sits kan vara vem som helst. Advokater, läkare eller pundare. Det handlar bara om att ha haft otur en kväll och att ha stött på fel besläktad som var i tron att hen skulle göra dig till sitt childe.


Thin-bloods är ett resultat av att dem besläktade generationerna blivit för många och blodet nu blivit för svagt. Så nu har det odöda samhället har nu en ny slagpåse till klan, om man nu ens kan kalla dem för en klan...

Disciplinen

Blood AlchemyEn nyskapad kraft vars ursprung är och kommer antagligen alltid att förbli ett mysterium. Ett Thin-blood kan använda sitt och andra besläktades blod, tillsammans med diverse ingredienser för att skapa sina egna krafter. Den alkemiska processen utförs oftast i DIY labb i deras havens och brygderna som en Thin-blood lyckas framställa kan drickas vid behag för att ge dem den önskade effekten. Kopior på existerande krafter, kroppsmodifikationer och telekinesi är bara några av förmågor som det viskas om att Gryningens barn lyckats tillreda via deras experiment. Men vem vet, dem kanske kan göra mer än så.

Utanförskapet


Inte helt olikt hur det odöda samhället ser på Caitiffer så är Thin-bloods utstötta och i många fall hatade. Men sedan Thin-bloodsen började dyka upp så har till och med Caitifferna fått mer respekt då dem åtminstone är riktiga besläktade”. Thin-bloods har varken någon inre best eller någon klansvaget bortse från det konstanta stigmat av att vara lägst i den odöda värden och att konstant bli sedd som allt ifrån misslyckade aborter till tecknet på undergången.


Dock skall det tilläggas att även om ingen skulle öppet prata om det så förekommer det hemliga samarbeten med Thin-bloods både från Camarilla men också hos Anarkerna. Oftast är detta för att få individer som blint lyder i hopp om att en dag bli accepterad som en del av det besläktade samhället, även om det inte är något som hänt än.

Skillnader


Thin-blood spelar till viss del efter andra regler jämfört med vanliga besläktade. Därför har de inga klaner eller klansvagheter, men däremot en uppsättning generella fördelar och nackdelar som alla thin-bloods har:


Fördelar


 • Thin-bloods har ingen best på samma sätt som andra besläktade. De påverkas normalt av hunger, men kan aldrig gå in i frenzy oavsett hur hungriga, arga eller hotade de känner sig. Discipliner och krafter som manipulerar eller läser av besten hos besläktade fungerar inte på thin-bloods.
 • Thin-bloods saknar klaner och kan därmed inte ha någon specifik klansvaghet.
 • Istället för att brinna vid kontakt med solljus så försvagas enbart en thin-blood. Under dagtid så halveras deras hp (avrundat uppåt) och de kan vandra utomhus, om än kraftigt försvagade. Under dagtid så kan en thin-blood inte aktivera discipliner eller liknande krafter. Skulle karaktären vara så pass skadad att hen går ner på noll hp under dagtid så faller hen in i torpor under dagtid tills dess att skadan har läkt. Oavsett när en thin-blood väljer att vara aktiv så måste hen sova åtta timmar per dygn. Karaktärens ökade aktivitetscykel ger en extra aktion under mellanspelet.
 • En thin-blood registrerar på alla undersökningar som en vanlig människa. Hen har en kroppstemperatur, en puls, andedräkt och allt annat som associeras med en normal, frisk, levande människa. En läkarundersökning eller värmekamera ger inget annat resultat än för en människa. Thin-bloods räknas som att ha livets rodnad konstant aktiv med de associerade effekterna.
 • Thin-bloods har tillgång till en exklusiv disciplin: blood alchemy. Utöver det så har de en nivå i en annan disciplin som varierar beroende på resonansen på det senaste blodet de druckit. Om inte karaktären har tillgång till en herd med specifik resonans så genereras den här disciplinen slumpmässigt vid varje tillfälle bland de tillgängliga disciplinerna (förutom blood sorcery och oblivion).


Nackdelar


 • Blodet hos en thin-blood är så pass svagt att hen inte kan lära sig några discipliner över huvud taget förutom blood alchemy. Hen börjar inte med några nivåer i discipliner från start och får ingen bonus på detta för sin jaktpreferens, om någon. Blood alchemy kan köpas med xp som en klandisciplin, men utöver detta så har karaktären inte tillgång till några övernaturliga krafter.
 • Thin-bloods kan inte skapa några blodsband. Blodet från en thin-blood är fullständigt ofarligt för andra besläktade och kan drickas utan bieffekter.
 • Thin-bloods har mycket svårare att skapa ghouls än andra besläktade. Blod motsvarande en nivå hunger ger en människa en ghouls egenskaper, men bara för en natt istället för en månad. Detta i samband med bristen på blodsband gör att thin-bloods extremt sällan håller sig med ghouls.
 • Det är potentiellt dödligt för en thin-blood att försöka omfamna någon annan. En thin-blood av 14:e eller 15:e generationen kan försöka omfamna en människa, men det är en sannolikhet på 50% att personen istället förblöder och blodet inte lyckas återuppliva hen. Thin-bloods av 16:e generationen kan aldrig omfamna någon.
 • Thin-bloods tar skada som människor. Alla anfall med vapen ger aggraverad skada istället för normal skada. Utöver det så tar thin-bloods aggraverad skada av eld och vapen som specifikt ger sådan skada mot övernaturliga varelser.
 • Thin-bloods som blir pålade blir inte paralyserade, utan går istället in i torpor tills de fått tillräckligt med blod för att läka skadan.

- Varning -


Att välja att spela ett Thin-blood är något som vi absolut tillåter, men det är värt att ha i åtanke att du som spelare kommer uppleva en hel del förtryckande spel som din karaktär. Thin-bloods får en hel del skit från det besläktade samhället och det är inte alla som vill uppleva vad som i princip är blodsrasism. Om du inte vill utsätta dig för den typen av spel så rekommenderar vi att du väljer en annan klan.

Portions of the materials are the copyrights and trademarks of White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company, and are used with permission.

All rights reserved. For more information please visit white-wolf.com


Any other material not produced by White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company including but not limited to photos, characters and story elements is owned

by go:night and it’s creators.