Maskeraden


En gång i tiden var vi nattens kungar. För att få den nektar som våra bestar ständigt hungrade efter, behövde vi bara be en valfri människa i mängden att sträcka ut sin arm. För dem visste var vi var, och vad vi var kapabla till att göra. Detta var en tid då vi besläktade såg som gudar i de dödligas ögon, och det fanns en naiv tro om att tiderna aldrig skulle förändras, att mörkret aldrig skulle lätta och att mänskligheten för evigt var vår att kommendera! Men precis som med all historia, så tar den oftast en oväntad vändning.

Den första inkvisitionen


Det började för fler århundraden än vad som är väsentligt att nämna, det viktiga är att minnas är att Inkvisitionen från början inte jagade oss. Det var först flera århundraden efter dess uppkomst som de fick nys om oss. För vår del började det med Society of Leopold.


I korta drag så grundades Society of Leopold som ett önskemål, Leopold han själv var högt aktad utav den dåvarande ledaren för den Romersk-Kristna kyrkan, han hade tillfångatagit en besläktad som i de få, nästintill förmultnade texter, antyder att det var en Gangrel och funnit ett kall. Sällskapet som kom att arbeta som en hemlig förgrening till den vanliga Inkvisitionen bestod endast av ett dussintal jägare. Som alla organisationer varierade deras antal men kärnan var bestående. De skulle förutom att rota ut motståndare till kyrkan hålla utkik efter alla övernaturliga varelser, i synnerlighet besläktade. Och med det i åtanke gav de sig ut på sitt heliga krig.


Vi sträckte ut våra fingrar över mänskligheten och i naiv blindo trodde vi att vi hade kontroll. Vi såg inte vad som grodde förrän det var försent, och plötsligt kom det. Ett dedikerat sällskap utsända och vägledda av Gud för att föra krig mot oss. Och det gick dåligt, mycket dåligt. Dessa jägare visste vad vi var, hur man hittade oss och hur man dödade oss.

Maskeraden


Maskeraden som många av oss tar som ett påhitt av Camarillan är äldre än alla sekter. Legender talar om vår existens sedan tidens början. Caine, fördömd att vandra ensam för evigt utan att tillkännage sin existens för människorna. Genom århundraden har det alltid funnits någon sorts maskerad, i kungadömen regerade utav uråldriga Ventrues, krigshärar ledda av de odöda. I Karthago ville klan Brujah riva ner murarna mellan människor och besläktade. Men man kan inte blanda krig med osynlighet.


Camarillan etablerade den skriftliga maskeraden och det gynnade oss, att påstå annat är naivt. Och i fler år än vad du troligen kan tänka dig så har vi levt under dess skydd, troligen tog du den för givet, det är något du troligen blivit inpräntad med från din sire. Maskeraden är det i särklass största skyddet som finns mot jägare. Precis lika länge som Camarillan har existerat, har det funnits motståndare, det fanns besläktade som motsatte sig Camarillans maskerad, dessa ville hellre sätta sig som härskare över människorna, övertygande om deras överhet gentemot människorna. Sabbaten som i dagsläget knappt existerar är ett bra exempel.


Camarillans representanter kommer in i döden hålla fast vid deras rykte som blodtörstiga monster, men i ärlighetens namn så använder de sig av exakt samma medel, influenser, företag och teknologi.

Den andra inkvisitionen


Och vad som började för absurt många århundraden för att sedan i princip dö ut väcktes till liv.


Varför?


Åter igen sträckte vi ut våra fingrar över mänsklighetens maktkorridorer. Vi använde teknologin för att kriga mot varandra, svärd och arméer ersattes av företag och ekonomisk utpressning. Till viss del i alla fall. Klan Nosferatu etablerade ett världsomfattande nätverk för att kommunicera med varandra, klan Ventrue nyttjar globala organisationer för att tillförskaffa sig mer makt.


I övervakningssamhället där Maskeraden var en lag glömdes dess kärna bort, hotet från den första inkvisitionen blev ett minne blott, Och så kom det, vi fick upp ögonen för jägarna, legenderna som neonaterna kanske har hört om blev grym verklighet.


I Göteborg kändes det via Scharlakansnatten, jägarna kom och dödade alla av oss som de såg, ett fåtal lyckades fly och ännu färre lyckades överleva. I samma anda kommer de, denna gången beväpnade med teknologi och djupgående kunskap om oss. Vem kunde tro att det skulle kunna bita sig i baken att försöka kontrollera människorna?


Ugh, nu är vi här. Ditt liv är i konstant fara, din mobiltelefon är en spårsignal, varje steg du tar kan mycket väl vara övervakat. Det sorgliga faktum är att om du tror att du känner igen en jägare så vet den jägaren troligen vart du sover om dagen, vilka människor du umgås med. 


Tänk, imorgon kan vara den sista natten du vandrar. Ty åter igen skrider Guds utsända jägare över jorden i jakt på oss, uppeldade av vår egna naivitet.

Foto: go:night

Portions of the materials are the copyrights and trademarks of White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company, and are used with permission.

All rights reserved. For more information please visit white-wolf.com


Any other material not produced by White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company including but not limited to photos, characters and story elements is owned

by go:night and it’s creators.