Vad är go:night?

go:night är ett vampyrlajv baserat på den populära spelvärlden World of Darkness (WoD) med fokus på spelet Vampire the Masquerade (VtM) av White Wolf och utspelar sig i vårt nutida göteborg. Men det är ett betydligt kallare och mörkare version av Göteborg. Ett göteborg där det kryllar av kriminella gäng, mutade tjänstemän och människor som lever med en ständig skräck att något skall gå fruktansvärt fel.


I go:night kommer du att axla rollen av ett ett blodsugande monster. En vampyr helt enkelt, eller en “besläktad” som dem kallar sig själva. Lajvets tema är precis som rollspelet en blandning av urban fantasy och skräck. Urban fantasy delen är ganska lik Harry Potter på många sätt. Där mugglarna inte får veta att magi finns och att du kan bli relegerad från Hogwarts om du avslöjar dig. Dock byt ut trollspöt mot huggtänder, och att bli relegerad mot avrättad.


Skräcken i lajvet gör sig i uttryck av både personlig skräck om att inte ha kontroll över sitt inre monster, att ständigt vara jagad av ett övervakningssamhälle och den politiska hierarkin som ger dem starka mer och dem svaga fingret. Vi baserar detta lajvet utefter den femte och senaste versionen av (VtM) som också kallas V5, där vampyrerna stöt på en helt ny fiende. Värre än både varulvar, magiker och andra “onda” besläktade. Människorna. 


På grund av hur snabbt den tekniska utvecklingen skett de senaste 10 åren där mer och mer information samlas och allt du någonsin gjort finns upplagt på någon hemsida, så var det bara en tidsfråga innan något skulle gå oerhört fel. Resultatet blev att allt eftersom formades hemliga organisationer världen över med ett gemensamt mål. Utrota alla besläktade. Så nu har jägaren blivit den jagade och gatorna är inte längre “säkra” för varken levande eller död.

go:night är lajvet för dig som är:


  • 18* år eller äldre.


  • Ny eller erfaren lajvare som vill utforska en ny/bekant spelvärld med lite nyheter från V5.


  • intreserad av att utforska nattens mörker och de hemligheterna som gömmer sig där med andra likasinnade.


  • Nyfiken på att kunna utforska sidor av dig själv som du kanske inte kan eller vill testa i ditt vanliga liv.


  • Taggad på att leka vampyr ;)

(*pga böckernas rek ålder, lägsta åldern som tillåts är 16 år)

Foto: go:night

Så låter detta som något för dig så är det bara att börja med ditt karaktärsskapande! Våran hemsida är en bra start för att få en överblick men vill man gå in lite mer på djupet så är det inte fel att dyka ner i de 3 senaste böckerna i (VtM) serien.


5th Edition Core book, Camarilla och Anarch böckerna är en jätte bra inspirationskälla till just detta lajvet då det är dem majoriteten av vårt spel bygger på. Äldre (VtM) böcker är såklart också okej att använda som inspiration och bakgrund för din karaktär då det är samma värld som vårat lajv utspelar sig i, ända skillnaden att dem böckerna utspelar sig en bit tillbaka i tiden.


Men innan ni dyker ner i texterna på våran hemsida eller i en av de fantastiska böckerna skrivna av White wolf vill vi på go:night att ni alltid måste tänka på detta när det kommer till vårat lajv.

Det här är ett lajv som handlar om monster, men det är bara på låtsas.


Lajvet är inte en ursäkt för att vara ett monster på riktigt.

Portions of the materials are the copyrights and trademarks of White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company, and are used with permission.

All rights reserved. For more information please visit white-wolf.com


Any other material not produced by White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company including but not limited to photos, characters and story elements is owned

by go:night and it’s creators.