De odöda samhället


Det besläktade samhället är en mörk och osäker plats där varken dödlig eller odöd går säker. Men för att navigera denna värld av mörker behöver du ju såklart en hjälpande hand, och den här sidan är just det. Här nedan följer korta förklaringar över olika områden du kan utforska inom det odöda samhället och världen i go:night. Allt från hur livet som vampyr fungerar till en ordlista innehållande allt du kan tänkas behöva i dessa osäkra nätter.

En värld av mörker


Som nyligen invigd vampyr kommer du snabbt att finna en hunger för att veta mer. Vad är mitt syfte? Varför känner jag denna ständiga hunger? Vem är jag egentligen? Existentiella frågor är något som du kommer finna dig ställa oftare och oftare efter att ditt mänskliga liv avslutats och ditt nya liv av mörker nu ligger framför dig. På dessa sidor finner du information om vad du nu är, hur ditt liv nu kommer att se ut och såklart vilka hot som gömmer sig där ute förutom de andra odöda på Göteborgs gator.

Politik, lagar & regler


Inte helt olikt det mänskliga samhället så har även vampyrer sin egen typ av politik, lagar och regler i nattens mörker. Men till skillnad från om du som människa är höger eller vänster så har det besläktade samhället sekter som definierar vad de och deras allierade tror på. Dessa sidor går in mer på djupet om de olika grupperingarna inom den besläktade politiken, deras lagar och regler, samt det sociala systemet för hur vampyrer köpslår med varandra.

Blodslinjerna


Blodet i vampyrernas ådror sträcker sig tillbaka tusentals år och historien det bär med sig är minst sagt relevant än i nutidens nätter. Oavsett vem som avslutade ditt mänskliga liv och förde vidare sin förbannelse till dig så bär du nu en del av blodets historia samt en del av en kraft som härstammar från urminnes tider. Denna sida kommer berätta mer om de spelbara klanerna och förklara mer ingående om deras historia, krafter och svagheter.

Övrig fakta & lore


I alla sammanhang finns det alltid mer att lära sig. Vad pratar människorna om? Vad händer i Stockholm just nu? Och vad är det för individer som faktiskt lever i Göteborgs domän? Dessa sidor erbjuder lite extra bakgrund och fakta med allt ifrån ett mänskligt perspektiv på stadens skick via tidningen Göteborgsbladet till texter om hur andra domäner fungerar världen över. Plus ett lexikon, för om det är något vi behöver för att överleva nattens misär så är det en ordlista.

Historien & domänen


Göteborgs stad är en plats med en lång och händelserik historia. En plats där människor och vampyrer länge vandrat sida vid sida utan att egentligen påverka varandra mer än nödvändigt. Men tiderna förändras, imperium faller och historier kommer till ett slut. Men ur askan kan något födas på nytt och på dessa sidor finner du en sammanfattning av domänens historia, historiens utveckling efter kampanjens start, samt en överblick av domänens geografiska uppbyggnad och fördelningen mellan de besläktade fraktionerna. 

Portions of the materials are the copyrights and trademarks of White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company, and are used with permission.

All rights reserved. For more information please visit white-wolf.com


Any other material not produced by White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company including but not limited to photos, characters and story elements is owned

by go:night and it’s creators.