Vad är go:night?

go:night är ett vampyrlajv baserat på den populära spelvärlden World of Darkness (WoD) med fokus på spelet Vampire the Masquerade (VtM) av White Wolf och utspelar sig i vårt nutida Göteborg, men det är en betydligt kallare och mörkare version av Göteborg. Ett göteborg där det kryllar av kriminella gäng, mutade tjänstemän och människor som lever med en ständig skräck att något skall gå fruktansvärt fel. 


I go:night kommer du att axla rollen som ett ett blodsugande monster. En vampyr, helt enkelt, eller en “besläktad” som de kallar sig själva. Lajvets tema är precis som rollspelet en blandning av urban fantasy och skräck. Urban fantasy-delen är ganska lik Harry Potter på många sätt, där mugglarna inte får veta att magi finns och du kan bli relegerad från Hogwarts om du avslöjar dig. Byt dock ut trollspöet mot huggtänder, och att bli relegerad mot att bli avrättad.


Skräcken i lajvet uttrycker sig i både personlig skräck över att inte ha kontroll över sitt inre monster, att ständigt vara jagad av ett övervakningssamhälle och den politiska hierarkin som ger de starka mer och de svaga fingret.


Vi baserar detta lajv på den femte och senaste versionen av (VtM) som också kallas V5, där vampyrerna stöt på en helt ny fiende värre än både varulvar, magiker och andra “onda” besläktade: människorna. 


På grund av hur snabbt den tekniska utvecklingen skett de senaste tio åren där mer och mer information samlas och allt du någonsin gjort finns upplagt på någon hemsida så var det bara en tidsfråga innan något skulle gå oerhört fel. 


Resultatet blev att hemliga organisationer formades världen över med ett gemensamt mål: utrota alla besläktade. Jägaren har nu blivit den jagade och gatorna är inte längre “säkra” för någon, varken död eller levande.

go:night är lajvet för dig som:


  • Är 18* år eller äldre.


  • Är ny eller erfaren lajvare som vill utforska en ny/bekant spelvärld med lite nyheter från V5.


  • Vill utforska nattens mörker och hemligheter med andra likasinnade.


  • Hoppas kunna utforska sidor av dig själv som du kanske inte kan eller vill testa i ditt vanliga liv.


  • Vill leka vampyr ;)


(pga böckernas rek ålder. Lägsta åldern som tillåts är 15 år*)

Foto: go:night

Om detta låter som något för dig så är det bara att börja med ditt karaktärsskapande! Vår hemsida är en bra start för att få en överblick, men vill man gå in lite mer på djupet så är det inte fel att dyka ner i de tre senaste böckerna i (VtM) serien: 5th Edition Core book, Camarilla- och Anarchböckerna är en jättebra inspirationskälla till just detta lajvet då det är de som majoriteten av vårt spel bygger på. Äldre (VtM) böcker är såklart också okej att använda som inspiration och bakgrund för din karaktär då det är samma värld som vårat lajv utspelar sig i, enda skillnaden att de böckerna utspelar sig en bit tillbaka i tiden. 


Men innan ni dyker ner i texterna på vår hemsida eller i en av de fantastiska böckerna skrivna av White Wolf vill vi på go:night att ni alltid tänker på detta när det gäller vårt lajv:

Det här är ett lajv som handlar om monster, men det är bara på låtsas.


Lajvet är inte en ursäkt för att vara ett monster på riktigt.

Portions of the materials are the copyrights and trademarks of White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company, and are used with permission.

All rights reserved. For more information please visit white-wolf.com


Any other material not produced by White Wolf Entertainment AB, a Paradox Interactive AB company including but not limited to photos, characters and story elements is owned

by go:night and it’s creators.