Från den natten jag hörde dig ta ton för första gången, så visste jag att du var min. De magnifika melodier du framförde inför mig såväl som hundratals andra fick mitt döda hjärta att slå på nytt, och efter att ha hållit tillbaka tårarna så var jag säker. Du var helt enkelt perfekt. En unik, oplockad skatt jag var tvungen att ha i min ägo. Du visste förstås inte vad som väntade dig den där natten.


Men efter att ditt uppträdande var slut förförde jag dig enkelt tillbaka till mitt hem. Där bjöd du återigen på din gåva, en privat konsert utan dess like. Till slut kunde jag inte hålla mig längre och begravde mina tänder i din hals och även dina skrik blev till sång i mina öron. När du sedan vaknade till i min famn och jag kunde se ditt vackra, vassa leende blänka i månljuset så visste jag att du var min, min för evigt, min ros.

Vilka är klan Toreador?


Trots att rosens klan oftast klassificeras som en grupp med kulturnarkomaner vars enda intressen ligger i musik, konst och teater, så finns det faktiskt mer under ytan. Man brukar ju säga att skenet bedrar, och det är inte alltid vad man uppfattar som är sant. Klan toreador är den klanen som bokstavligen har fingret på pulsen till det mänskliga samhället. De är det besläktade samhällets kameleonter och är än i dessa moderna nätter ansvariga för att camarillan lyckats hålla sig över ytan.


Redan på 1200-talet var klanen involverad i det mänskliga samhället med högsta fokuset på vad vi idag skulle kalla för kultursektorn. De var poeter, skådespelare och målare, men framförallt kunskapen om hur det mänskliga samhället fungerade och hur man skulle kunna manipulera det. När Camarillan grundades i slutet av 1400-talet var givetvis klan toreador närvarande och har sedan dess haft en bestående roll i arbetet med att upprätthålla maskeraden.


Man kan enkelt beskriva klanens specialitet som att de är mästare på att tillverka masker, masker som för det mänskliga samhället är omöjliga att se igenom. Tack vare detta har klanen ett enormt inflytande inte bara över det mänskliga samhället utan också det besläktade. För även om det inte alltid är en toreador som sitter som prins i domänen du just nu vistas i så finns det garanterat en ros som drar i trådarna bakom scenen till det politiska dramat som ständigt spelas på elysiumgolvet.


Vill man sprida ett rykte, ta del av det senaste skvallret eller få reda på vad som faktiskt föregår på prinsens hemliga möten? Då är det värt att fråga klan toreador, eftersom klanen alltid är ett med det sociala livet bland de levande såväl som dem döda vilken alltid är värt att ha i åtanke.


Så låt dig inte luras när du hör den unge toreadoren klaga högt över sitt misslyckade porträtt av prinsen eller den vissnande musikern som pratar om att han aldrig kommer kunna sjunga lika vackert som förr. Detta är bara en front till en betydligt mer lömsk och manipulativ sanning du gör bäst att vara medveten om. En ros har alltid törnar, så var vaksam när du hanterar rosens klan.

Disciplinerna

Auspex: Man brukar ju säga att man inte skall leka med maten, men för klan toreador kan detta oftast vara en del av måltiden. Denna kraften är en självklarhet för rosens klan och ger dem förmågan att läsa av sitt offers känslomessiga betende, vilket såklart kan användas till din fördel.

Celerity: Trots att klanen är mest känd för sin sociala manipulation och inte för sina fysiska bedrifter, så är det aldrig fel att kunna lägga benen på ryggen när det hettar till. Disciplinen i fråga gör att individen kan förflytta sig i övermänsklig hastighet och kan användas till allt från att fly till att ge dig ett försprång i en närstrid.

Presence: Att man ofta känner sig glad eller mer respektfull i närheten av en toreador är ingen slump då en av deras specialiteter är just den sociala manipulationen. Denna kraften erbjuder allt från att förföra någon med din inbjudande aura till att visa dem din faktiska best och få dem på flykt.

Förbannelsen: Passionen


För varje Toreador är passionen annorlunda. Kanske är det fascinationen med barok mode eller kanske en törst för endast de mest komplexa musikaliska kompositionerna. Varje Toreador har sina passioner som driver men också hindrar dem i sin existens. 

Spelsystem:


Karaktären börjar spel med minst två områden som hen är besatt av, exempelvis klassisk musik, silversmide, religiös konst eller gymnastik. Nästan allt som på något sätt kan vara estetiskt och ses som vackert kvalificerar som ett område. Dyker området upp under spel så måste toreadoren fokusera på det bortom allt annat. Hör hen en diskussion om ett av sina ämnen på elysium så kommer hen att tränga sig in i den diskussionen och erbjuda sina åsikter, ombedd eller inte.