Du säger att du inte är ett monster? Intressant. Din klan hade kanske inte lika många finstilta rader i sina blodskontrakt som vår? Men det spelar ändå ingen roll hur vacker du tycker att du är eller hur mycket du än förnekar sanningen. Vi är monster.


Skillnaden mellan oss är endast att jag och min klan inte kan dölja det. Vi är vårat blodiga, såriga och monstruösa jag från natt till natt, medans ni andra springer runt och leker människor. Men innerst inne vet både du och din best vad du faktiskt är.


De gömdas klan är bara ärliga med det.

Vilka är klan Nosferatu?


Att vara vanställd, monstruös och rent ut av ful är inte något som en medlem av klan nosferatu kan göra så mycket åt, men trots deras låga status och minst sagt anmärkningsvärda utseende så respekteras och fruktas dem av de andra klanerna, såväl lägre som högre. Alla vet att skräcken hos klan Nosferatu inte handlar om deras horribla missbildningar eller variga ärr. Nej, den handlar om vad vi alla fruktar innerst inne: våra hemligheter.


Klan nosferatu är en av de klaner som oftast benämns som “vandrande maskeradbrott” och även om det är aningen elakt så är det faktiskt sant. När en människa blir omfamnad av denna klan så muteras och vanställs de under processen, tills dess att personen knappt är igenkännbar längre. Permanenta huggtänder, spetsiga öron och blödande sår är några exempel på vad som kan förekomma. Precis som snöflingor så är varje Nosferatus horribla skepnad unik.

Om det finns en sak som klanen är känd för i det besläktade samhället så är det information. Informationen du så desperat behöver till ditt politiska spel. För med förmågorna att både göra sig osedda men också att manipulera djur till att spionera åt dem så kan en nosferatu få tag i all möjlig information. Allt från färgen på din fiendes underkläder till namnet på deras bästa vän som fortfarande lever som människa.


Klanernas makt över information och infiltrering är inget man skall avfärda och då är det kanske inte konstigt att klanen fortfarande har en stadig plats inom Camarillan än i dessa moderna nätter. Dock har inte klanen lyckats undvika motgång. NSA,s kapning av klanens enorma databas vid namn “SchreckNet” var ett gigantiskt nederlag då den innehöll ofantliga mängder information på högt uppsatta besläktade världen öve.


Men trots att detta grova misstag och maskeradbrott till stor del hjälpte den andra inkvisitionen så står klan Nosferatu fortfarande under camarillans skydd. Varför? För att klanen fortfarande har en ovärderlig roll med ett informationsnätverk som sträcker sig över domäners gränser. I slutändan är information det farligaste vapnet i dessa nätter och den som har makten över det är bra att ha på sin sida.

Disciplinerna

Animalism: Förmågan att kunna samtala och beordra djur som råttor, katter och andra djur är i dessa nätter en del av klanens natur. Inte nog med den djuriska kommunikationen som klanen besitter så är vissa av blodslinjen så kunniga om naturens bestar att dem till och med kan tämja besten inom en annan besläktad.

Obfuscate: “Var det inte just en nosse där borta!?” Du intalar dig att du såg i syne, men det kan vara värt att tänka på vad du säger högt. Vem vet om någon annan lyssnar in på samtalet mellan dig och prinsen? De gömdas klan fick sitt namn av en anledning, min vän.

Potence: Trots att de kanske verkar svacka och ärrade av sina mutationer så skall du inte sänka din gard. En nosferatu besitter en övernaturlig styrka och kan använda den till defensiva men också offensiva situationer. Så innan du börjar hetsa en hungrig nosferatu bör du överväga om det är värt ett skadat käkben eller rykte...

Förbannelsen: Skräcken


En nosferatus utseende är något som får folk att skrika, andra att fly i panik och vissa att ringa ambulans eller polis. Det är den sista punkten som blir ett problem i dessa nätter. Klanen måste hålla sig gömd eller förklädda för det mänskliga samhället. Om de syns offentligt kan detta riskera klanen och domänens säkerhet.

Spelsystem:


Karaktären är på något sätt fysiskt vanställd eller missformad. Sättet detta yttrar sig på varierar mellan olika nosferatu. Somliga är täckta av brännsår, andra är monstruösa med spetsiga öron, sylvassa tänder och rödglödgade ögon medan somliga är täckta med bölder och utväxter. Deformeringen är så pass allvarlig att en nosferatu aldrig kan visa sig ute bland människor utan att skapa panik och öka risken för maskeradbrott. Slag på att upptäcka maskeradbrott får +1 mot karaktären och hen får ingen fördel på detta slag från livets rodnad.