Att bekämpa etablissemanget och att sträva efter ett samhälle där människor och besläktade kan samexistera, detta är vad som driver oss i Den Lärda Klanen.


Klanen fylld av vilja, passion men också en kokande ilska, rotad i den eviga förbannelse som flyter i våra ådror än i dessa nätter. Revolutionärer som hungrar efter rättvisa och blod.


Vi är klan Brujah!

Vilka är klan Brujah?


Första intrycket av Klan Brujah är oftast det av huliganer som samhället såväl som besläktade ser ner på, men något som sällan nämns när blodslinjen diskuteras är hur respekterade de en gång var.


Klanen associerades med filosofer såväl som krigsherrar under sina forna nätter, men efter allt från fallet av staden Kartago till att leda stora delar av Anark-revolten så har klanens status bara blivit lägre och lägre.


Trots att klanen anslöt sig till Camarillan i samband med att Anark-revolten dog ut och tjänade dem troget i hundratals år så fick de utstå ständigt hån och förakt från de andra högre ställda klanerna, men sedan 2012 har nästan alla av klan Brujah lämnat Camarillan och har nu förklarat sig som Anarker. Detta skedde efter en “liten incident” kallad Convention of Prague där en högt uppsatt archon av klan Brujah vid namn Theo Bell tillslut fick nog av Camarillans hånfulla betende mot klanen och i ren frustration avrättade en av Camarillans grundare vid namn Hardestadt av klan Ventrue.

Endast ett fåtal av individer inom klan Brujah valde att stanna i Camarillan men dem är ytterst få och de kallas oftast för Hellens för att distansera sig själva från resten av klanen som de ser som förrädare.


Arketyperna på klanens medlemmar är allt ifrån aktivister som som slåss för att få ett bättre samhälle till en före detta gängledare. Det som knyter dem samman är att dem brinner för sin tro och gör vad som behövs för att kunna nå den, till varje pris.

Disciplinerna

Celerity: Men sina blixtsnabba reflexer har klan Brujah förmågan att hantera allt ifrån det första slaget i en strid till att jaga innan bytet hunnit uppfatta vad som ens hände.

Potence: Ett av klanens största kännetecken är deras fysiska styrka och denna disciplinen är just det. Blir man attackerad av en Brujah så är ofta resultatet inte långt ifrån att bli påkörd av en bil.

Presence: Även om klanen för det mesta är känd för sina fysiska attribut skall man aldrig underskatta en Brujahs förmåga att kunna dra till sig uppmärksamheten eller respekten av ett helt rum enbart med hjälp av sin charm eller attityd.

Förbannelsen: Trigger


Blodet hos alla av klan Brujah kokar konstant av ren ilska. Pressade situationer eller snäsiga kommentarer som andra klaner skulle hantera utan problem kan vara nog för att få besten att helt ta över hos en av klan Brujah. 


Spelare av klan Brujah skall ha minst tre triggerpunkter som de skall ha i åtanke när det spelar sin karaktär och om dessa bli ifrågasatta eller attackerade har karaktären otroligt svårt att hantera sin bestiala sida. 


Spelsystem:


Karaktären har tre områden som är speciellt känsliga för karaktären och som hen betraktar som särskilt frustrerande. Ett av dessa områden är särskilt allvarligt för karaktären och leder till automatisk vredesrelaterad frenzy riktad mot personen som var källan till frustrationen, de övriga två innebär bara en risk för frenzy om de kommer upp.