Trots att alla besläktade har en best är det bara vi som är  ett med den.


Vi lever utanför samhällets fördomar och bortom Camarillans hierarki.


Ensamvargar som korsar lands såväl som domäners gränser, utan intresse för varken utomståendes lagar eller traditioner.


Tillit är något som endast kan förtjänas med handlingar, och prövas i eld. 

Vilka är klan Gangrel?


Historien av bestens klan är något oklar än i nutida nätter. Det finns många frågor som har ställts men endast ett fåtal svar som har getts, men vad som ofta sägs är att klanens grundare var en kvinna som för sina synder förbannats med att bli allt mer lik de djur hon värderade så högt.


Klanen har alltid haft ryktena om att vara fria själar som förstår sig själva och sin best bättre än någon annan klan. De värderar personer som exempelvis är erfarna vandrare, överlevare och historieberättare och har till och med hierarkier inom sina olika grupperingar utifrån hur bra de olika medlemmarna är på vardera av sina talanger. Bra kontroll över besten är nästan nödvändigt, då riskerna med att tappa kontrollen innefattar mer än bara mänskliga offer. 


En Gangrel som tappar kontrollen och låter besten ta över riskerar att få permanenta djuriska drag som kan sätta sig fast för all evighet och därmed riskera maskeraden. Det kan tex vara saker som permanenta huggtänder, reptilögon eller mentala drag såsom att bli mer djurlik i sitt betende.


I moderna nätter är klanen mestadels förknippade med anarkerna då många gick med i sekten efter att Camarillan deklarerat att alla som inte tillhör sekten är Anarker. Dock finns det många medlemmar av klanen som fortfarande håller fast sin identitet som obundna. Camarillan har dock svårt att hålla dem borta från sina domäner på grund av att klanen är oerhört farliga, så Camarillan brukar oftast undgå att starta bråk med dem om de inte måste. Att Gangrel är den klan som är absolut bäst på att resa från stad till stad obemärkt, har inte heller gjort det lättare. 


Klanens befinner sig oftast i mindre skogsområden eller utomstående slumområden för att undvika misstänksamma blickar och frågor. Dessa områdena brukar vissa gangrel se som sina egna domäner även om de ligger inom en annan domän. På grund av risken för både maskeraden och sig själva så brukar dock andra besläktade låta dem ha sina områden ifred.


Gangrels har en del traditioner, som de inte berättar om för utomstående, däribland traditionen av Sagoberättare, och Gathers. En del mer traditionella Gangrels följer också den något riskabla traditionen att dumpa nyinvigda i skogen i ett par år, de Gangrels som genomgår detta dör, blir hittade av mer vettiga Gangrels, eller hyser ett evigt förakt mot den Sire som lämnade dem att famla i mörkret. 


En Sagoberättare är en Gangrel som har väldigt bra koll på både klanens historia, och individuella Gangrels historia.


Ett Gather är ett möte som Gangrels kan kalla i ett område, då möts de oftast i skogen långt från andra besläktade och löser problem. Det är här som nykomlingar godkänns till Klanen, och också här som det beslutas att ta hand om klanmedlemmar som är för tappade till besten. 

Disciplinerna

Animalism: Klanen är kända för att tämja alla typer av bestar. Både sin egen men också andra typer av rovdjur. Klanen är experter på att lära sig samtala med djur och få dem att följa order, men har också förmågan att helt kunna tämja en annan besläktade best under frenzy.

Fortitude: Med deras härdade hud har klan gangrel inge som hels problem med att ta stora mängder skada innan det faktiskt blir farligt för dem. Att påla en individ med denna förmågan kan bli svårt och kräver oftast en hammare för att ta sig igenom den grova huden.

Protean: Kanske den mest fruktade förmågan bland andra besläktade. En kraft som bland annat låter gangrene sjunka ner i marken för att undvika solen och annan fara, Förvandla sig själv till dimma och försvinna spårlöst, och kanske mest fasansfulla. Klor som kan utdela aggreverad skada. Besläktade beskriver smärtan som att bli skuren med ett brinnande svärd så man gör best i att undvika att utsättas för dessa klorna.

Förbannelsen: Bestens märke


Förbannelsen som klanen lever med från natt till natt är ett ständigt hot för varje gangrel. Risken att mutera sin kropp med ett djur permanent djur drag om man ger in till besten, de är något dem alla ständigt brottas med. Därför är självkontroll för Bestens klan a och o.

Spelsystem:


Klanen har närmare till sin egen best och också sin djuriska sida, vilket kan sätta sina spår. Varje gång som karaktären går in i frenzy så finns det en risk att de permanent utvecklar ett mentalt eller fysiskt djuriskt drag. Exempel kan vara ett vargöga, naglar i form av klor som inte går att fälla tillbaka, öron som påminner om ett djurs, etc. Slag för maskeradbrott på en gangrel får +1 om karaktären har minst ett fysiskt drag. En gangrel som inte är fledgeling börjar alltid spel med minst ett sådant drag. Det är därmed SMINKKRAV på att spela Gangrel